Презентовано концепцію «Нової української школи»

Концепція Нової української школи – ідеологія реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році. Реформа орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у ХХІ-му столітті – випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя.
Виховний процес буде невід’ємною складовою всього освітнього процесу та орієнтуватиметься на загальнолюдські цінності. Виховання не буде винесено в окремі «заняття з моралі». Формування характеру можливе лише через наскрізний досвід. Усе життя Нової школи буде організовано за моделлю поваги прав людини та демократії.
Концепцію було презентовано на педагогічній конференції «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік» 18 серпня 2016 року в Будинку Уряду.
Представлений варіант Концепції не є остаточним, кожен може долучитися до обговорення та висловити свої думки, надіславши лист за адресою novashkola@mon.gov.ua. У темі листа необхідно вказати «Обговорення Концепції», а в листі обов’язково зазначити назву розділу, абзац і номер сторінки, яких стосуються пропозиції.
Нова школа: Простір освітніх можливостей: Проект Концепції Нової української школи для обговорення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*