Як навчити дитину контролювати агресію

Обговорюйте проблеми разом з дитиною.Один із кращих та універсальних способів вирішення проблеми – це розмовляти і пояснювати  свою точку зору. Дозвольте дитині висловити свою думку про те, що сталось і що в цій ситуації її турбує, тоді ви чітко зрозумієте проблему і виробите навички управління агресією. 

Запропонуйте конструктивні шляхи вирішення проблеми.
Один із кращих способів приступити до вирішення проблеми агресії дитини – це відокремити її від джерела гніву. Допоможіть дитині зрозуміти , що викликає роздратування. Розкажіть що агресія, істерика не допоможуть вирішити проблему.

Залишайтеся з дитиною на зв’язку
Батькам важливо бути поінформованими про те, що відбувається в житті дитини. Дуже часто почуття гніву та страху виникає через  невпевненістьв собі або проблеми у школі чи вдома. Підтримуйте зв’язок з класним керівником та слідкуйте за успіхамивашої дитини у школі. Важливо, щоби спілкування із сином чи донькою стало пріоритетним пунктом у батьківському розпорядку дня.   

Установіть обмеженнядля дитини
Дитинуважливо навчити керувати імпульсами гніву. Ніколи не дозволяйте хапати речі, кидатись ними, ламати, коли дитина веде себе агресивно. Установіть обмеження і поясніть, що така поведінка неприпустима. 

Прищеплюйте навички самоконтролю
Гнів – це невід’ємна частина людської природи, кожний із нас в якийсь момент життя здатний розсердитись. Але якщо дитина не навчиться контролювати прояви  агресії, гарячковості, це може в подальшому викликати труднощі соціалізації.
Зберігайте спокій.
Не гнівайтесь, старайтеся опанувати свої емоції і зберігайте спокій.
Поясніть, що у стані спокою та стриманості знайти вихід зі складних ситуацій значно легше й ефективніше.
Заохочуйте фізичну активність
Фізична активність обов’язкова для розвитку дітей, вона допоможе виплеснути негативну енергію конструктивним способом.  Долучайтесь до прогулянок  разом з дітьми – це неодмінно зміцнить ваш зв’язок із ними. 

Оточіть дитину душевним комфортом і прихильністю Дитина потребує любові, яку ви можете дати.  Дитина повинна знати,що ви завжди опинитесь поруч, щоби підтримати.
Хваліть за хорошу поведінку
Як важливо проявити суворість, коли дитинапочинає погано поводитись, але не менш важливо хвалити дитину за хорошу поведінку. Якщо ваша дитина докладає зусиль, щоб контролювати гнів, оцініть її вчинок, похваліть.

Подавайте дітям позитивний приклад Модель поведінки діти перш за все переймають саме від своїх батьків. Проаналізуйте як ви поводитесебеу періоди злетів і падінь, в ситуаціях, з якими не можете впоратись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*